Waltti-matkakortti

Kun käytät bussia säännöllisesti, on Waltti-matkakortti monesti edullisin ja kätevin maksutapa. Waltti toimii kahdella tapaa: arvo- tai kausilippuna. Arvolipulla maksetaan yksittäisiä matkoja ja kausilipulla voi matkustaa rajattomasti valitsemillasi vyöhykkeillä kausilipun voimassaoloajan. Samalle kortille voit toki ladata molempia ja käyttää arvoa tai kautta matkustustarpeesi mukaan.    

Waltti-matkakortin voit ostaa joko henkilö- tai haltijakohtaiseksi, jolloin se sopii vaikkapa perheen yhteiseksi kortiksi. Matkakortilla ei voi maksaa matkatavaramaksuja.

Waltti-matkakortilla voit matkustaa:

  • Kuopion ja Siilinjärven paikallisliikenteessä linjoilla 1-40.

  • Maaseutuliikenteen linjoilla 42-86. 

  • Seutuliikenteen linjoilla 50, 55, 60, 70, 76 ja 90

  • Suurimmassa osassa alueen markkinaehtoisesta liikenteestä. Tarkemmat tiedot Waltti-lippujen kelpoisuudesta suunnittain löydät aikataulusivuiltamme tai vuoroja liikennöiviltä liikennöitsijöiltä.

  • Kuopion seudun joukkoliikenteen vyöhykkeiden ulkopuoliseen matkustukseen tulee hankkia liikenteenharjoittajan lipputuote.

Henkilökohtainen Waltti-matkakortti

Henkilökohtaista korttia voi käyttää vain kortin omistaja. Kortille ladatulla arvolla hän voi kuitenkin maksaa useamman saman tai alemman ikäryhmän henkilön matkan, kun on itse kyydissä koko matkan ajan. Eikä hätää, jos kortti katoaa. Sille ladatut lipputuotteet voidaan siirtää uudelle kortille.

Mikäli olet oikeutettu johonkin Waltti-kortille ladattavaan erikoislippuun, tarvitset sen käyttöön henkilökohtaisen Waltti-matkakortin.

Haltijakohtainen Waltti-matkakortti

Haltijakohtaista korttia voi käyttää useampi samaan ikäryhmään kuuluva henkilö. Kun korttia käyttää arvolippuna, voi sillä maksaa useamman matkustajan matkan. Kausilippua voi käyttää vain yksi kerrallaan. Pidäthän huolta kortistasi, sillä se vastaa käteistä rahaa. Mikäli kortti katoaa, rahoja ei voida enää palauttaa sinulle.

Arvolippu

Voit ladata matkakortille haluamasi summan rahaa aina 500 euroon saakka ja käyttää arvoa yksittäisten matkojen maksamiseen. Arvo ei vanhene, vaan on käytettävissäsi niin kauan kuin sitä kortilla riittää.

Arvokortillesi asetetaan valmiiksi ne vyöhykkeet, joilla pääsääntöisesti matkustat. Mikäli käytät korttia näiden vyöhykkeiden ulkopuolella, valitaan kyytiin noustessa poikkeusmatka tai mainitaan tästä kuljettajalle.

Arvolippujen hinnat

Waltti-arvolipulla voit myös matkustaa kaikkialla Suomen Waltti-liikenteessä. Tarkastathan hinnat ja etuudet aina sen alueen joukkoliikenteen sivuilta, jossa aiot matkustaa.

Kausilippu

Kausilippu on säännöllisesti matkustavan valinta! Kun Waltti-matkakortti on ladattu, voit matkustaa rajattomasti kausilipun voimassaoloaikana kortille määritetyillä vyöhykkeillä. Lipun voimassaolo alkaa ensimmäisestä käyttökerrasta.

Kausilippujen hinnat

Matkakortin hankkiminen ja lataaminen

Uusi Waltti -matkakorttipohja maksaa 5 euroa. Kortti on ostettavissa nettikaupasta sekä lipunmyynti- ja palvelupisteistä. Voit myös samalla ostaa kortille haluamasi lipputuotteet. Kortin myynnin yhteydessä voidaan periä myyntipistekohtainen palvelumaksu.


Waltti-nettikauppa

Henkilökohtaisen Waltti-matkakortin voit tilata ja ladata helposti nettikaupassa ilman palvelumaksua. Tilaamista varten tarvitset verkkopankkitunnukset ja sähköpostiosoitteen. Kuopion korttitilaukset käsitellään kolmen arkipäivän sisällä, jonka jälkeen ne lähtevät postitse osoitteeseesi. Kun lisälataat kortin nettikaupassa, on ostoksesi käytettävissä samantien.

Nettikauppa


Palvelu- ja lipunmyyntipisteet

Palvelu- ja lipunmyyntipisteistä voit hankkia henkilö- tai haltijakohtaisen matkakortin. Ostosta peritään palvelumaksu, joka vaihtee myyntipisteittäin.

Myyntipisteet

Matkakortin käyttäminen liikenteessä on helppoa. Tutustu ohjeisiimme alta:

Matkustusohjeet