Tapahtumalippu

Vilkun tapahtumalippu yhdistää joukkoliikennelipun ja tapahtuman pääsylipun. Tapahtuman pääsylippu toimii siis joukkoliikennelippunasi, jolla voit matkustaa Vilkun busseissa ennen ja jälkeen tapahtuman.

Liput käyvät maksuvälineenä kaikissa Vilkun liikenteissä pois lukien seutuliikenteen linjat 50, 55, 60, 70, 76 ja 90.


Asiakkaalle

Tapahtumajärjestäjä kertoo sinulle sisältyykö lippuusi joukkoliikennelippu. Näytä pääsylipun QR-tai viivakoodi bussin lukijalaitteelle jokaisella matkallasi.


Voimassaolevat kampanjat
  • Kuopion kaupungin teatteri: Teatterilippuun sisältyy joukkoliikenteen matkustusoikeus 3h ennen ja 3 esityksen jälkeen.
  • Erätaika-messut 26.-28.4.2024: Voit ostaa tapahtumalipun yhteyteen bussilipun, joka sisältää joukkoliikenteen päivälipun. Lipulla voit haluamanasi päivänä matkustaa Vilkun liikenteissä kulkeaksesi messuille ja takaisin.

Tapahtuman järjestäjälle

Vilkun tapahtumalippu on tapahtuman pääsylippuun tai esimerkiksi osallistujapassiin sisältyvä joukkoliikenteen matkustusoikeus Vilkun liikenteissä. Sopimus lipun käytöstä voidaan tehdä Y-tunnuksen omaavan organisaation kanssa.

Matkustusoikeus voidaan sisällyttää jo muun muassa Lippu.fi:n ja Liveto:n kautta myytävien lippujen lippukoodeihin. Vaihtoehtoisesti matkustusoikeus voidaan sisällyttää Vilkun toimittamiin QR-lippukoodeihin.

Matkaliput tapahtumiin

Tapahtumalippu on tarkoitettu suurempien tapahtumien yhteyteen. Tapahtumalippu voidaan liittää muun muassa Lippu.fi kautta myytäviin lippuihin tai esimerkiksi kokouksen tai kongressin kutsuun QR-koodina. Tapahtumaliput ovat maksullisia. Lisätietoja tapahtumalipusta saat laittamalla meille viestiä osoitteeseen: joukkoliikenne@kuopio.fi. 

Pienissä tapahtumissa matkustajat voivat käyttää Vilkun normaaleja lipputuotteita.

Sopimusehdot

Lippujen tuotanto

Tapahtuman liput, osallistujapassin tai vastaavan lippupohjan tuottaa tapahtumasta vastaava organisaatio. Lippu voi olla painettu tai digitaalinen.

Jos matkustusoikeus sisällytetään Vilkun toimittamiin QR-lippukoodeihin:

  • Jokaisessa lipussa on oltava yksilöllinen, Vilkun toimittama QR-koodi, johon matkustusoikeus on ohjelmoitu. Koodit toimitetaan sähköisesti csv-lomakeella sekä kuvatiedostoina. Koodit toimitetaan enintään kahdessa erässä.
  • Tapahtumalippuja eli edellä mainittuja QR-koodeja on tilattava vähintään 150 kpl.
  • Matkustusoikeuden sisältämien QR-koodien jälleenmyynti on ehdottomasti kielletty.

Lippujen ulkoasu

Kaikista lipuista on selvittävä matkustusoikeus sekä sen voimassaoloaika sekä vyöhykkeet. Kun matkustusoikeus sisällytetään Vilkun toimittamiin QR-lippukoodeihin, lipun ulkoasu on hyväksytettävä Vilkulla sähköpostitse (joukkoliikenne@kuopio.fi) hyvissä ajoin ennen jakelun alkamista.

Painetuissa lipuissa on oltava Vilkun-logo.

Lippujen jakelu

Tapahtumajärjestäjä jakelee liput ja ohjeistaa niiden käytössä. Tapahtumajärjestäjän vastuulla on kertoa kaikille lipun käyttäjille velvollisuudesta vahvistaa matkaoikeus eli leimata lippu aina kyytiin nousun yhteydessä. Vahvistamaton lippu ei oikeuta matkustukseen.

Laskutus

Tapahtumaliput laskutetaan sopimuksen mukaan käyttöjen perusteella (1,50 €/matka) tai päiväkohtaisella hinnalla (3,00 €/kalenteripäivä/lippu). Toimitamme laskun verkkolaskuna.

Joukkoliikenteen vuorot tapahtumiin

Tapahtumia varten ei lähtökohtaisesti suunnitella omia linjoja tai aikatauluja. Hetkellinen matkustajamäärän kasvu voidaan huomioida palvelutarjonnassa esimerkiksi lisäämällä kalustoa ruuhkaisimmille vuoroille.

Myöskään suurten ryhmien mahtumista samaan bussiin ei voida taata. Isojen ryhmien yhtäaikaiset matkat on hyvä tehdä ruuhka-aikojen (työ- ja koulumatkaliikenne arkisin 7–9 ja 14–18) ulkopuolella. Bussien tilausajoja voi tarvittaessa tiedustella suoraan liikennöitsijöiltä.