Ajankohtaista

Reittioppaan päivitys parantaa hakutuloksia 8.3. alkaen

Uutinen 8.3.2023
Vilkku-verkkosivut mobiililaitteessa

Vilkun reittioppaan reititysmoottori päivitetään keskiviikkona 8. maaliskuuta. Päivityksen myötä reittioppaan hakuominaisuudet nopeutuvat ja monipuolistuvat, mikä hyödyttää erityisesti mobiilikäyttäjiä. Reittiopas päivittyy automaattisesti, eikä muutos vaadi käyttäjältä toimenpiteitä.

Uusi tekniikka tuottaa käyttäjille nopeammat reittihaut etenkin pidemmillä ja monimutkaisemmilla reiteillä. Uutena toimintona valitulle lähdölle näytetään myös seuraavat kaksi lähtöä, kun reitti on valittu. Tämä helpottaa vaihtoehtoisten linjojen löytämisessä, jos esimerkiksi myöhästyy aiemmasta vuorosta. Lisäksi tulevaisuudessa palveluun voidaan liittää kutsuohjattuja linjoja tai muita kestäviä liikennemuotoja. Päivityksen yhteydessä välipistereititys-toiminto jää toistaiseksi pois käytöstä.

Vilkun reittiopas käyttää Digitransit -palvelualustaa, jonka ylläpidosta vastaavat yhteistyössä HSL, Fintraffic ja TVV LMJ Oy. Sama avoimen lähdekoodin alusta on käytössä myös yli kymmenessä muussa Suomen kaupungissa sekä mm. matka.fi -palvelussa.