Ajankohtaista

Vilkku-fillarit ovat täällä!

Uutinen 1.5.2019
Kuvassa etualalla Vilkku-fillari ja taka-alalla Vilkun uusin väreihin teipattu bussi. Kuva on otettu aurinkoisena päivänä Kuopion kaupungintalon edessä.

Vilkku-fillarit ovat pohjoismaiden ensimmäisiä, täysin sähköavusteisia asemattomia kaupunkipyöriä, joilla pääsee nyt ajamaan Kuopiossa.  Vilkku-fillarit ovat yhteiskäyttöpyöriä, joita kuka vain voi käyttää maksamalla käyttömaksun. Pyöriä on kaiken kaikkiaan 150, ja kaupunkipyöräasemia 20 eri puolilla kaupunkia.

Vilkku-fillari on uusi, kätevä ja kestävä vaihtoehto Kuopion keskustan alueella liikkumiseen. Vilkku-fillarit tunnistaa liikenteessä niiden omaperäisestä ja yhtenäisestä värityksestä. Myös kaupunkipyöräasemat on helppo tunnistaa jo kaukaa niiden turkoosista värityksestä.

Kaupunkipyörät on tarkoitettu ensisijaisesti lyhyisiin siirtymiin eri kohteiden välillä siten, että käytön jälkeen pyörä on heti muiden käytettävissä. Tavoitteena on, että pyöriä olisi hyvin saatavilla ja mahdollisimman moni kaupunkialueella liikkuva voisi käyttää niitä päivittäin.

Vilkku-fillareiden käyttöön tarvitaan vapaasti ladattavissa oleva Freebike-mobiilisovellus, jonka avulla voi muun muassa paikantaa pyörän ja maksaa käytön.

Waltti-kortin avulla maksaminen ei ole mahdollista, mutta Vilkku-fillarin käyttäjätiliin liitettyä Waltti-korttia voidaan käyttää pyörän käyttöönottamiseen. Waltti-kortti liitetään käyttäjätiliin Freebike-sovelluksen avulla.

Vilkku-fillarit täydentävät joukkoliikennettä ja ratkaisevat esimerkiksi monen työmatkalaisen niin sanotun viimeisen kilometrin ongelman.

Lue lisää ja ryhdy Vilkku-fillaristiksi: https://kaupunkipyorat.kuopio.fi/