Ajankohtaista

Viisaan liikkumisen asiakasraati

Uutinen 4.7.2019
Kuvassa etualalla Vilkku-fillari ja taka-alalla Vilkun uusin väreihin teipattu bussi. Kuva on otettu aurinkoisena päivänä Kuopion kaupungintalon edessä.

Kuopion kaupunki kutsuu asukkaitaan mukaan kehittämään viisaan liikkumisen edistämistyötä perustamalla viisaan liikkumisen asiakasraadin. Raadin tehtävänä on tuoda laaja-alaisesti asukkaiden näkökulmaa esille, jotta Kuopiossa voidaan tehdä johdonmukaista työtä kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen kulkutapaosuuden kasvattamiseksi. Kuopio on strategiassaan ja lukuisissa eri ohjelmissaan nostanut tavoitteeksi viisaan liikkumisen edistämisen (mm. pyöräilyn edistämisohjelma, joukkoliikenneohjelma ja resurssiviisausohjelma).

Haemme viisaan liikkumisen asiakasraatiin asukkaita keskeiseltä kaupunkialueelta. Muilta alueilta vaikuttaminen tehdään pitäjäraatien kautta. Raati kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa ja kokoontumisilla voi olla painotuksia tiettyihin teemoihin. Viisaan liikkumisen asiakasraadin työskentelystä ei makseta korvauksia vaan toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Raatia koordinoi Kuopion kaupungin liikennesuunnittelu ja joukkoliikenneyksikkö.

Hae viisaan liikkumisen asiakasraatiin tästä. Hakuaika päättyy 11.8.2019.