Ajankohtaista

Miljoonan matkustajan rajapyykki siintää tulevaisuudessa

Uutinen 4.12.2023
Kuvassa asiakas painaa stop-nappia

Marraskuussa Kuopion seudun joukkoliikenteessä rikottiin uusi kuukausikohtainen matkustajaennätys, kun matkustajia oli yhteensä yli 918 000. Tämä on lähes 100 000 matkaa enemmän kuin aikaisempi ennätys. Paikallisliikenteen linjoilla 1-40 tehtiinkin huimat 876 000 matkaa.

Kuluva vuosi on näkynyt joukkoliikenteessä päätä huimaavana kasvuna. Matkustajamäärät ovat kasvaneet peräti 15% edelliseen ennätysvuoteen 2019 verrattuna. Vuosittaisen matkustajamäärän arvioidaankin ylittävän tänä vuonna yli 8 miljoonan matkustajan rajapyykin ja rikkovan näin aikaisemman 7,3 miljoonan matkustajan ennätyksen. Myös asiakastyytyväisyys on korkealla tasolla, sillä kaikissa kuluneen vuoden asiakastyytyväisyyskyselyissä Vilkun kokonaisarvosana on ollut yli 4,2 (asteikolla 1-5), jota pidetään yleisesti erinomaisena tuloksena.

”On mahtavaa nähdä, että joukkoliikenteen pitkäjänteinen kehitystyö tuo tulosta ja saamme koko ajan uusia matkustajia. Ihmiset selkeästi arvostavat joukkoliikenteen merkitystä Kuopion seudulla. Tästä on hyvä jatkaa kohti miljoonaa kuukausittaista matkustajaa”, toteaa joukkoliikennepäällikkö Kaisu Matinniemi.

Entisestään kasvaviin matkustajamääriin ollaan varautumassa tulevina vuosina. Ensi vuonna luvassa on muutoksia Siilinjärven linjoihin ja Matkuksen yhteyksiin, kun Siilinjärven linjat tulevat päättymään Kuopion Savilahteen ja keskusta-Matkus-Hiltulanlahti välille tulee kokonaan uusi linja 25. Vuonna 2026 on taas tarkoitus aloittaa ensimmäisten runkolinjojen liikennöinti.