« Takaisin

VILKKU helpottaa liikkumista – toritempaus 22.9.2017

Tervetuloa toritapahtumaan, viettämään Liikkujan viikkoa ja auton vapaapäivää 22.9.2017!

VILKKU - Kuopion seudun joukkoliikenne järjestää yhteistyössä Liikenneturvan kanssa VILKKU helpottaa liikkumista -tapahtuman perjantaina 22.9.2017 klo 10–13  Kuopion torilla. 

Toritapahtuma järjestetään kansainvälisenä auton vapaapäivänä ja se on osa Euroopan Liikkujan viikon tapahtumia. Tempauksen ideana on kannustaa ihmisiä kiinnittämään huomiota arjen turvallisiin liikkumisvaihtoehtoihin.

- Sujuvampaan matkantekoon on lanseerattu uusia mobiilipalveluja ja nyt puhelimella voi ostaa esimerkiksi matkalipun ja tutkia parhaat reitit. Esittelemme mielellämme palvelujamme, kertoo Kuopion seudun joukkoliikenteen viestintä- ja hallintosihteeri Minna Halme.

Anna autollesi vapaapäivä 22. syyskuuta ja kokeile vaihtoehtoisia tapoja liikkua arjen matkat. Yhteiseurooppalainen Liikkujan viikko haastaa pohtimaan omia matkatottumuksia, erilaisia tapoja liikkua ja mahdollisuuksia yhdistellä eri kulkumuotoja. Pyöräily, kävely, joukkoliikenne, autolla ajo ja kimppakyydit tarjoavat monenlaisia vaihtoehtoja matkan tekoon.

- Omien rutiinien muuttamisella voi saada itselleen lepohetken julkisen liikenteen kyydissä tai hyötyliikuntaa jalan tai pyöräillen. Kokeile auton vapaapäivää ja tule juttelemaan omista valinnoistasi. Mietitään yhdessä, miten voit liikkua turvallisesti ja ympäristöä säästäen, kannustaa Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tuula Taskinen.

Tapahtumassa annetaan Vilkku - Kuopion seudun joukkoliikenteen opastusta ja neuvontaa sekä vinkataan keinoja arjen turvalliseen liikkumiseen.  Liikenneturva esittelee uutuuksia mm. airbag- ja valokypäriä sekä erilaisia heijastavia tuotteita. Kaupunkilaiset voivat tuoda mukaan omia heijastimia, joiden heijastavuutta voi testata paikan päällä olevalla heijastintesterillä. Tapahtumassa voi testata myös sähköpotkulautaa!

VILKKU helpottaa liikkumista -tapahtumassa on jaossa Waltti-heijastimia ja Jalan ja pyörällä -sääntöopasta.  Oppaasta löytyy keskeiset jalankulkuun ja pyöräilyyn liittyvät liikennesäännöt. Sääntövisassa voi testata omaa osaamistaan!

Viihdyttäjänä Trupaduuri Ape. Kahvitarjoilu.