« Takaisin

Kuopion ja Siilinjärven viisaalle liikkumiselle EU-rahoitusta

Kuopion ja Siilinjärven alueelle suunniteltu viisaan liikkumisen toteuttamishanke on saanut Euroopan unionin aluekehitysrahoitusta 1,17 miljoonaa euroa. Hankkeen kokonaiskustannus on vajaa 1,7 miljoonaa euroa, ja hanke kestää 2,5 vuotta.

Viisaalla liikkumisella tarkoitetaan liikkumista kestävällä tavalla jalan, pyöräillen, joukkoliikenteellä ja henkilöautolla kimppakyydein. Hankkeen tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä ja energiankulutusta Kuopio-Siilinjärvi -alueella lisäämällä kestävien liikkumismuotojen houkuttelevuutta henkilöautoiluun nähden.

Hanke sisältää mm. avoimen informaatioalustan rakentamisen, mihin kootaan kaikki liikkumisen informaatio. Kuopion ja Siilinjärven joukkoliikenteessä siirrytään reaaliaikaiseen informaatioon, ja samalla uusitaan joukkoliikenteen reittiopas ja nettisivut. Lisäksi hankkeessa toteutetaan kaupunkipyöräjärjestelmä, jotta mm. joukkoliikenteen matkustajat voivat kulkea matkansa viimeiset kilometrit kaupunkipolkupyörällä.

Hankkeen toteuttamisohjelman ja kaupungin rahoitusosuuden hyväksymistä esitetään kaupunkirakennelautakunnalle 29.6.2016 ja edelleen kaupunginhallitukselle 18.7.2016.