« Takaisin

Kaupunkiliikenne siirtyy talviaikatauluihin 11.8.2014

Kuopion kaupunkiliikenne siirrytään talviaikatauluihin 11.8.2014. Kaupunkiliikenteessä tapahtuu muutoksia, jotka perustuvat lainsäädännön muutoksiin. Kilpailutetut reitit ovat ensi kertaa käytössä nyt siirryttäessä talviaikatauluihin.

Reitti- ja aikataulumuutoksia tulee koko kaupunkialueelle. Muutoksista on koottu tietoa oheiseen osoitteeseen: http://joukkoliikenne.kuopio.fi/muutokset-11.8.2014. Matkustajia kehotetaan tarkistamaan uudet yhteydet ja tarkistamaan uudet linjanumerot.

Reitit ja aikataulutiedot löytyvät osoitteesta joukkoliikenne.kuopio.fi. Aikataulukirjat on jaettu viikolla 32 jokaiseen talouteen. Puijonlaaksossa Taivaanpankontiellä olevat pysäkkilevikkeet ovat jälleen linja-autopysäkkeinä ja niissä pysäköinti on siis kielletty. Puijonlaaksossa uusi pysäkki rakentuu Lepolan kohdalle ja valmistuu elokuun loppuun mennessä. Pihlajalaakson rakentaminen on vielä kesken, joten linja 3 kulkee alkusyksyn Kallantien kautta. Linjalle 3 keskustaan on asetettu uusi linja-autopysäkki Maaherrankadulle.

Vaihtomaksu on poistunut käytöstä 1.7.2014 Kuopion ja Siilinjärven kaupunkiliikenteestä. Vaihto on maksutonta yhden tunnin ajan ensimmäisen matkan alkamisesta.

Lipunmyyntipisteinä säilyvät Kuopion Sokos ja Matkahuollon myyntipisteet. Uutena lipunmyyntipisteenä toimii valtuusto-virastotalon asiakaspalvelu. Matkalippuja voi jatkossakin ladata Petosen R-kioskilta, linja-autoissa ja internetissä.