Itsenäisyyspäivän poikkeusjärjestelyistä

Kuopion keskustassa oli useita katuja suljettuna Puolustusvoimien Itsenäisyyspäivän paraatin järjestelyiden vuoksi tiistaina 5.12. klo 17 alkaen ja koko päivän keskiviikkona 6.12. Joukkoliikenne kulki poikkeusreittejä koko kyseisen ajan. Itsenäisyyspäivänä liikennöitiin sunnuntain aikataulujen mukaan, mutta liikkeellä oli 13 kpl lisäautoja ennen paraatia ja paraatin jälkeen, joilla varustauduttiin normaalia suurempiin matkustajamääriin. Osa vuoroista jätettiin suunnitellusti ajamatta paraatin aikana, koska silloin keskustassa oli katuja suljettuna laajemmin.

Ennen paraatia ja sen jälkeen keskustan kadut olivat tukossa, minkä vuoksi suurin osa vuoroista kulki myöhässä. Lisäksi matkustajamäärät varsinkin viimeisillä ennen paraatia keskustaan tulevilla vuoroilla ja juuri paraatin jälkeen keskustasta lähtevillä vuoroilla olivat korkeat, mikä vaikutti myös vuorojen aikataulussa pysymiseen.

Suurimmat ongelmat olivat linjoilla 5 ja 6, joiden autoja jäi jumiin Vuorikadulle, jota ei pystynyt liikennöimään klo 12 jälkeen. Tästä johtuen osa vuoroista Saaristokaupungista ja Puijonlaaksosta jäi valitettavasti ajamatta, vaikka tarkoitus oli liikennöidä vuoroja molemmista suunnista useammalla autolla.

Pahoittelemme poikkeusjärjestelyistä aiheutuneita häiriöitä ja mielipahaa.