Kuopion seudun joukkoliikenne on nyt Vilkku

Kuopion seudun joukkoliikenne järjesti keväällä nimikilpailun, jossa joukkoliikenteelle etsittiin uutta iskevää nimeä, jolla onnistuttaisiin kuvaamaan paremmin kokonaisvaltaista viisasta liikkumista.

Viisaalla liikkumisella tarkoitetaan mm. jalankulkua, pyöräilyä, joukkoliikennettä ja kimppakyytiä, mutta myös henkilöauton järkevää käyttöä sekä taloudellista ja turvallista ajotapaa

Nimiehdotuksia saatiin yhteensä 1339 kpl ja Viisaan liikkumisen hankkeen ohjausryhmä päätti  uudeksi nimeksi Vilkun. Vilkku kuvaa hyvin Kuopion seudun viisaan liikkumisen palveluita ja sopii niin savolaiseen kuin kansainväliseenkin käyttöön

Vilkku-nimeä ehdottivat kaksi osallistujaa, jotka palkitaan KalPan lippu- ja tuotepaketilla. Toinen nimen ehdottajista on Kuopiossa säännöllisesti vieraileva tamperelainen Päivi Kuokkanen.

– Käytän Kuopiossakin paikallisliikennettä aina, kun matka ei vaadi muuta liikkumistapaa. Ulkopaikkakuntalaisena olen saanut Kuopion seudun joukkoliikenteen kuljettajilta leppoisaa ja ystävällistä opastusta siitä, mikä bussi kulkee mihinkin savolaiskaupungin kolkkaan. Myös kuopiolaiset kanssamatkustajat ovat avuliaasti neuvoneet pysäkkien paikat ja vieneet minut joskus perille saakka, kiittelee Kuokkanen.

Kuopion seudun joukkoliikenne saa uuden raikkaan ilmeen

Nimenvaihdoksen yhteydessä myös visuaalinen ilme uudistuu.  Kuopion seudun joukkoliikenteen uusi Vilkku-ilme noudattaa Kuopion alueen luonnonvoimat brändi-ilmeen yhteisiä suuntaviivoja.

Yhteisellä ilmeellä halutaan lisätä Kuopion alueen yhteisen viestinnän tehoa ja alueen tunnistettavuutta.

Joukkoliikenteen uuden ilmeen mukaiset nettisivut, esitteet, pysäkkitiedotteet, esittelymateriaalit, julisteet ja muu markkinointimateriaali tulevat käyttöön vaiheittain vuoden 2017 aikana. Samalla myös liikkumisen liittyvien sähköisten palveluiden määrä lisääntyy ja ihmisten liikkuminen helpottuu.

Lisätietoa antaa:

Jouni Huhtinen
Projektipäällikkö
Kuopion kaupunki/Kuopion seudun viisaan liikkumisen hanke
Puh: 044 7185 327, sähköposti: jouni.huhtinen (at) kuopio.fi